GEZOCHT: extra leiding voor kleutergym en wedstrijd turnen

In september gaan we helaas afscheid nemen van een aantal hoofdleidingen. Hierdoor zijn we op zoek naar extra leiding voor onze kleutergym les op woensdagmiddag (16:30-17:30) en de wedstrijd turnen groep op maandag-/donderdagavond (17:30-19:30) en/of dinsdagavond (17:00-19:00). Ben of ken jij iemand die affiniteit heeft met gym/turnlessen, lees dan snel verder en laat het ons weten!

Kleutergym:

Voor peuters en kleuters van 3,5 tot ongeveer 6 jaar geven wij kleutergym. Spelenderwijs leren ze zelfstandig gymmen, omgaan met toestellen en de opbouw naar de eerste turnelementen (zoals koprol, handstand, etc). De kleutergymlessen hebben een vaste structuur. We beginnen met een warming-up zoals een tikspel, bewegen op muziek of het ontdekken van klein materiaal (ballen, stokken, lintjes, etc). Daarna volgen kern 1 en 2 waarin nieuwe bewegingen en een herhaling van al geleerde bewegingen aan bod komen. Er wordt altijd afgesloten met een kort spel en een versje om dag te zeggen.

Wedstrijd turnen:

Naast het turnen op recreatief niveau kun je bij Uno Animo ook turnen in de wedstrijdgroep. Uno Animo neemt deel aan de officiële KNGU wedstrijden op regionaal niveau (Helmond en omstreken). Deze wedstrijden (ongeveer 3) worden elk jaar georganiseerd tussen februari en juni. De oefeningen bij het betreffende niveau worden bepaald door de KNGU.

Er zijn verschillende niveaus, gekoppeld aan de leeftijd. Deze wordt bepaald door het geboortejaar van de turnsters:

  • Onderbouw: t/m 8 jaar (instap)
  • Middenbouw: 9 t/m 12 jaar (pupil)
  • Bovenbouw: 13 en 14 jarige (jeugd), 15, 16 en 17 jarige (junior), 18 jaar en ouder (senior)

De vereniging:

Sinds 1924 is Uno Animo al een sportvereniging binnen Mierlo waarin samen, gemoedelijk, én in een gezellige sfeer gesport kan worden. Uno Animo is van oudsher een gymvereniging, maar is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging voor iedereen, jong en oud. Vanaf het moment dat je (kind) kan lopen kun je al meedoen met ouder-kind gym. En naast het traditionele turnen en acrobatische gymnastiek, is het bij ons ook mogelijk te zaalvoetballen of mee te doen aan verschillende sport- en spellessen voor allerlei leeftijden, zoals bijvoorbeeld de sportcarrousel of de seniorengym.

Vrijwilliger zijn bij Uno Animo:

Als vrijwilliger zal dit je naar schatting 2-3 uurtjes per week kosten, afhankelijk van de voorbereidings- en reistijd voor de gymlessen. Je krijgt per les een vrijwilligersvergoeding. Daarnaast kom je in een gezellig team van vrijwilligers (leiding), met jaarlijks een leuke vrijwilligersavond, jaarvergadering met hapje/drankje, bedankje/presentje aan het einde van het jaar, extra activiteiten en de kans om die te organiseren, daarnaast mag je 1 lesuur gratis sporten en nog veel meer.

Ben jij enthousiast en gemotiveerd en wil je ons team van leiding komen versterken, laat ons iets weten via secretariaat@uno-animo.nl!

Categories:

Tags:

Er kan geen reactie meer gegeven worden.