Bij gymnastiekvereniging Uno Animo is er een ouder kind gym les / peutergym waar kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar samen met een ouder/ begeleider kunnen komen ontdekken wat er allemaal mogelijk is met hun lichaam. De les begint altijd met het voorlezen van namen en het rondrollen van de bal zodat alle kinderen elkaar leren kennen en de sfeer gezellig en veilig is. Daarna gaan de kinderen bewegen op muziek of met klein materiaal om hun motorische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Vervolgens kunnen de kinderen samen met hun ouder de diverse toestellen beklimmen, er vanaf springen en glijden. Dit is een uitstekende manier om de samenwerking en verbondenheid tussen ouder en kind te versterken. Elke week staan er weer nieuwe uitdagingen opgesteld, zodat de kinderen zich verder kunnen ontwikkelen en uitgedaagd blijven.

Aan het einde van de les is er nog even tijd voor een gezamenlijk spel en een gedag versje om de les af te sluiten. Mochten er jongere broertjes of zusjes aanwezig zijn, dan is de ouder daarvoor verantwoordelijk. Het doel van de ouder kind gym les / peutergym is om kinderen op een speelse manier te laten ervaren wat er allemaal mogelijk is met hun lichaam en om ouders en kinderen samen te laten genieten van bewegen.

Heb je interesse in deze les? Bekijk dan ons lesrooster voor de lestijden. Aanmelden voor een proefles is niet nodig. Kom gerust eens kijken in sporthal de Weijer en meld je bij de aanwezige leiding in de zaal.