Gymnastiekvereniging Uno Animo biedt kleutergym aan voor jongens en meisjes tot ongeveer 6 jaar oud. Tijdens de lessen sporten de kinderen gezamenlijk in een groep op een speelse wijze. De lessen zijn opgebouwd volgens een vaste structuur waarbij de nadruk ligt op het ontdekken en uitdagen van de kleuters op hun eigen niveau.

Het begint met een warming-up die vaak in de vorm van een spel wordt uitgevoerd. Vervolgens wordt er gewerkt aan diverse turn- en gymnastiekonderdelen tijdens de kern van de les. Denk hierbij aan oefeningen op de trampoline, rekstok of klimrek. De kleuters leren hierbij nieuwe vaardigheden en worden gestimuleerd om deze op hun eigen niveau uit te proberen.

De lessen worden op een speelse wijze gegeven met behulp van veel visuele hulpmiddelen en spelletjes. Zo worden de kleuters gestimuleerd om hun fantasie te gebruiken en worden ze uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. De lessen zijn daardoor niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk voor de kinderen.

Na afloop van de kern wordt de les vaak afgesloten met bijvoorbeeld een tikspelletje. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het samenwerken en plezier maken met elkaar. Zo leren de kleuters niet alleen nieuwe vaardigheden, maar bouwen ze ook hun sociale vaardigheden verder uit.

Kortom, kleutergym bij gymnastiekvereniging Uno Animo is een ideale manier om jonge kinderen kennis te laten maken met de wereld van beweging en sport. Door spelenderwijs te werken aan nieuwe vaardigheden en deze op eigen niveau uit te proberen, voelen de kleuters zich uitgedaagd en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

De kleutergym lestijden zijn te vinden in het lesrooster. Op dit moment wordt de kleutergym op twee momenten in de week aangeboden. Inhoudelijk wordt dezelfde les gegeven op beide momenten.