Uno Animo biedt recreatie turnen aan voor iedereen die graag wilt turnen op zijn of haar eigen niveau. Bij deze lessen staan plezier, samenwerking en elkaar helpen centraal. Wedstrijden zijn niet aan de orde, maar eens in de 2 à 3 jaar kunnen de leden laten zien wat zij hebben geleerd tijdens de clubkampioenschappen.

Elke les begint met een warming-up, gevolgd door drie of vier turnonderdelen die worden beoefend in groepjes. Dit is afhankelijk van de grootte van de groep. Er is ook tijd voor afsluiting met een leuk spelletje. De lessen worden geleid door een hoofdleiding en meestal is er ook een hulpleiding aanwezig om ervoor te zorgen dat alle leden voldoende aandacht en hulp krijgen.

Deze lessen zijn voornamelijk gericht op meisjes, maar jongens zijn ook welkom. Als zij graag echt willen turnen in plaats van gymmen bij de groepen waar vooral jongens in zitten, is dit een geschikte groep voor hen.

Of je nu al jarenlang ervaring hebt met turnen of net begint, de recreatie turngroepen bij Uno Animo bieden een fijne omgeving om te leren turnen en nieuwe vrienden te maken. Join de groep en leer je grenzen te verleggen terwijl je jezelf steeds verder ontwikkelt op het gebied van turnen.

Lijkt jouw dit leuk? Kom gerust eens een proefles meedoen. Aanmelden is niet nodig, loop gewoon binnen in sporthal de Weijer en meld je bij de aanwezige leiden.

Kijk voor de lestijden per leeftijd in het lesrooster.